Get Adobe Flash player

 Pompa de caldura aer-apa pentru incalzire piscine

 

SUNLINE -CEHIA

 


SSPHP – 5.6 Kw

    644 EURO

SSPHP – 9.5 Kw

1.008 EURO

*Preturile nu includ TVA.

De inalta eficienta

Pompele noastre de caldura asigura transferul de caldura din aer la apa in piscina foarte eficient. Comparativ cu un element de incalzire electric poate economisi energie cu pâna la 80%.

Durata lunga de viata

Schimbatorul de caldura este fabricat din teava din PVC compozit-titan, care poate rezista la expunerea prelungita la apa din piscina.

Control usor si functionarea

Aparatul este foarte usor de operat: doar porniti-l si setati temperatura dorita a apei din piscina.
Sistemul include o unitate de control microcalculator care va permite sa setati toti parametrii de functionare.
Starea de functionare poate fi afisata pe unitatea de control cu
​​display cu LED-uri.

Modul in care aparatul functioneaza

Pompele de caldura fac uz de caldura solara gratuita prin absorbtia de energie din aerul ambiental.

MODEL

SSPHP-5.6

SSPHP-9.5

Putere nominală - temperatura exterioară 24 ° C

W

5600

9500

COP

5.0

5.0

Putere

W

1.13

1.90

Curent

A

5.2

8.7

Alimentare

V / PH / Hz

230 / 1 / 50

Tip compresor

rotační

Zgomot

dB

51

53

Racord la apa

mm

50

50

Debit de apa

m³/h

1.6–2.4–3.2

2.7–4.1–5.5

Dimensiuni

mm (lungime)

936

1010

mm (latime)

360

370

mm (inaltime)

550

615

Dimensiuni de ambalare

mm

1060

1140

mm

380

400

mm

600

670

Greutate

Net

kg

39

63

Brut

kg

42

67

 

 


 

Principalele componente ale acestui circuit sunt vaporizatorul, compresorul, condensatorul şi valva de expansiune.

Componentele au urmatoarele functii:
 - Vaporizatorul
Vaporizator, la fel ca şi condensatorul, este un convertor de caldura al carui functie consta in schimbul de energie termica. Prin vaporizator trece agentul frigorific la o presiune mica şi temperatura scazuta. In acest proces, el preia caldura din mediul ambiant (sursa de caldura) şi se evapora in acest proces. Acest lucru presupune ca temperatura sursei de caldura este mai mare decât temperatura agentului frigorific, deoarece in caz contrar nu ar fi transmisa caldura

- Compresorul
Compresorul, indeplineşte functia de a aspira agentul frigorific vaporizat din vaporizator şi de a-l aduce la un nivel de presiune mare, respectiv la un nivel de temperatura ridicat. In acest scop, compresorul are nevoie de energie de actionare pentru a realiza compresarea. Aceasta energie de actionare este pusa la dispozitie de obicei prin curentul de la alimentarea publica cu curent electric. Vaporii de agent frigorific supraincalziti se scurg din compresor in condensator.

- Condensatorul
In condensator, numit adesea şi fluidificator, agentul frigorific supraincalzit cedeaza energia termica catre agentul termic mai rece. Datorita diferentei de temperatura, caldura de la agentul frigorific trece la agentul termic. Astfel, agentul frigorific condenzeaza (trecerea de la forma de vapori la agentul frigorific lichid) şi agentul termic se incalzeşte. Presiunea insa tot timpul constanta.

- Valva de expansiune
Valva de expansiune indeplineşte functia de a reduce din nou presiunea mare, creata de compresor, pentru a reduce astfel temperatura agentului frigorific sub temperatura sursei de caldura, pentru ca circuitul sa poata incepe din nou. In mod suplimentar, valva de expansiune indeplineşte functia de a alimenta vaporizatorul acea cantitate de agent frigorific, care poate fi transformata in vaporizator in agent frigorific in forma de vapori.

Tehnologia actuala permite pompele de caldura eficient trage caldura din aerul exterior, la o temperatura de 7 pâna la 10 ° C. Pentru climatele tropicale si subtropicale, acest lucru inseamna ca in piscina poate mentine temperatura 26 - 32 ° C, in aproape toate conditiile de pe tot parcursul anului. Pentru climatul nordic  pompa de caldura de nord poate extinde in mod semnificativ sezonul de inot.